Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny studio för TV4:s nyheter

Publicerad: 20 april 2015, 07:57

TV4:s nya studio.

Foto: Viktor Fremling/TV4.

TV4 Nyheterna inviger sin nya studio i kväll. Kanalen utlovar den senaste tekniken och bättre anpassning till digitala plattformar.


Ämnen i artikeln:

TV4 NyheternaCasten AlmqvistViveka HanssonTV4

Nya Studio 1 i TV4-huset har designats av studiodesignern Simon Jago, som tidigare gjort nyhetsstudios för bland annat för BBC, Sky News, ITV och Al Jazeera. Härifrån kommer kanalens nyhetssändningar att göras från och med i kväll.

– Den nya studion är en viktig del av vår digitala transformation, och bidrar till att lägga grunden för en fortsatt kraftfull satsning på journalistik även i framtiden, säger Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Uppdraget har varit att skapa en studio som kan användas för att visualisera och producera olika typer av innehåll. Intrycket ska vara varmt och personligt. Även Nyhetsmorgon får en ny studiodel som ligger i direkt anslutning till nyhetsstudion.

– Ibland vill vi kunna fördjupa ett samtal med en gäst i studion, eller genomföra kortare debatter. Vi vill också kunna ta in användargenererat material på olika sätt. Såväl teknik som grafik ska kunna hantera video från mobilappar och material från sociala flöden, kommenterar Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle TV4-Gruppen.

Utöver själva studion lanseras också ett nytt grafikpaket.

FAKTA
Tidsram: Projektet har pågått sedan våren 2014, själva studiobygget påbörjades i början av januari 2015.
Storlek: 500 kvadratmeter
Scenografi TV4Nyheterna: Jago Design
Scenografi Nyhetsmorgon: Jan Schedin
Design, grafik och branding av TV4Nyheterna ochNyhetsmorgon: Victoria Stout, Th1ng Group
Dekorbygge TV4Nyheterna: Visual act
Dekorbygge Nyhetsmorgon: Thoros Creative Studios
Projektledare Studio 1: Chris Mansson, Sjöfn Blöndal, Magnus Evertsson

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.