Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny Teknik till frukost i vår

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Ny Teknik blir morgontidning i vår. Förhoppningen är att morgondistribution ska ge tidningen ökad tyngd och större räckvidd.


I mars börjar omställningen med att göra Ny Teknik till morgontidning i storstadsområdena. I juni ska alla läsare få tidningen till frukostbordet. Dessutom kommer den en dag tidigare i veckan, på onsdagar.Tanken med omläggningen är att göra Ny Teknik till en angelägnare tidningen yrkesmässigt. Istället för att vara en tidning som läsarna tar sig an när de kommer hem från jobbet på torsdagskvällen ska de läsa den på väg till jobbet på onsdag morgon.- Det ska bli en förskjutning från privat till professionell nytta för våra läsare, säger chefredaktör Dan Magnerot, chefredaktör.Dessutom hoppas man nå fler läsare om prenumeranterna tar med tidningen till jobbet där det som regel finns fler potentiella läsare än i hemmen.När det gäller distributionskostnaden blir den ungefär densamma som tidigare tror Dan Magnerot.En annan åtgärd i Ny Teknik är att utöka it-bevakningen med en egen fast avdelning i tidningen. Den sjösätts förmodligen också någon gång i mars.Dessutom har Michael Bergh, upplage- och marknadschef på Svenska Dagbladets Näringslivsdel, rekryterats till samma tjänst på Ny Teknik där han börjar i januari.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.