Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny tidning för tv-nördar och branschfolk

Publicerad: 7 oktober 2013, 13:30

Premiäromslaget till Television är ritat av den tyska illustratören Kheira Linder

Magasinet Television är en tidning om tv utan en enda tablå. Förlaget Heja Ferdinand ger ut en tidning som tar tv på största allvar.


– Vi kände att det finns ett behov av en reportagetidning om tv, säger Emmeli Lundberg. Och vi har upptäckt att vi tilltalar både tv-nördar och braschfolk. Båda grupperna är tydligen svältfödda på tv-journalistik.

Tillsammans med Calle Bäckström och Philip Wallin har hon dragit igång magasinet Television. Alla tre har tidigare arbetat med tv-bilagor på olika tidningar och tröttnade på korta promotion-texter. Istället ville de göra något djupare.

– Television är så omfattande i dag, säger Emmeli Lundberg. Det finns inte ens en självklar definition längre.  Nu läggs hela säsonger ut på Netflix och man kan titta på massor av olika plattformar. Och vi vill gå lite djupare och berätta om dem som ligger bakom produktionerna.

I premiärnumret, som kom ut i fredags, bjuder Television på reportage om varför fler söker till "Sveriges mäster­kock" än till kock­utbildningen, låter en spansk arkitekt förklara varför sitcom­soffan alltid står på samma plats, pratar med Anitha Schulman om hennes podshow och skriver om "Sons of anarchy" och "Walking dead".

Premiärnumret omfattar 60 sidor och är tänkt att komma ut fyra gånger per år.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.