Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ny tidning satsar på mode och design

Publicerad: 27 november 2008, 10:05

It is media får ett nytt uppdrag från förlaget Mediaprovider. Redan om ett par veckor är det premiär för den nya tidskriften Demo – inriktad på design och mode.


Sandra Nolgren blir chefredaktör för Demo

– Design och mode blir Demos huvudinriktning. Vi kommer också att skriva om mat och musik, så det är en livsstilstidning.
– Vi vänder oss till både kvinnor och män som är intresserade av vad de har på sig och hur det ser ut hemma, säger Sandra Nolgren som blir chefredaktör för den nya tidningen.

Ämnesmässigt låter det som tidningen Plaza?
– Ja, det är den enda tidningen som skriver om samma ämnen, men vi ska ha en helt annan ton än Plaza. Vi tycker att det saknas både värme och humor i design- och modejournalistik.
– Traditionellt är det antingen väldigt seriösa tidningar eller rena shoppingtidningar. Vi vill kombinera läsvärda artiklar med tips om nya produkter.

Tidningen Demo är en månadstidning som kommer med sitt första nummer den 9:e december. Distributionen sker genom Tidsam. Den ges ut av förlaget Mediaprovider, men produceras av It is media.

Sandra Nolgren, som är chefredaktör har en bakgrund som redaktör på tidningarna Form och Rum. Den sistnämna produceras också av It is media. Demos moderedaktör blir Karolina Skande som driver bloggen Hotspot. Designbevakningen kommer att skötas av David Castenfors, journalist och grafisk formgivare. David driver också designbyrån Teresa & David. Ad är Pia Constenius, som tidigare jobbat med bland annat tidningen Bon.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.