torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nyckelpersoner inom film, reklam och musik startar nytt bolag

Publicerad: 14 oktober 2019, 08:55

Regissören Amir Chamdin, reklamfilmsproducenten Carl Linder och skivbolagsveteranen Fredrik Ekander startar GINO Music Supervision med fokus på sync och music supervision. Ansikte utåt blir entrepenören Fatima Ornette Lutti.

Ämnen i artikeln:

Musik

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Streaming- och gamingmarknadens explosionsartade utbredning har gjort att sync och music supervision också blivit ett tillväxtområde. Behovet av music supervision - det vill säga hantverket att ta fram den mest passande musiken till bl a nya tv-serier och banbrytande dataspel - ökat dramatiskt. GINO bedömer att den nordiska branschen behöver fler nyckelspelare inom detta segment och man hoppas att snabbt kunna ta en tydlig position.

Initiativtagarna har alla specialkompetens inom film och tv- , reklam- och musikbranschen. Amir Chamdin är regissör med en lång rad större film -och tv-produktioner på sin meritlista. Den erfarne reklamfilmsproducenten Carl Linder har nyligen lanserat sitt nya produktionsbolag Balthazar Film AB och Fredrik Ekander är delägare i Cosmos Music AB, ett av Nordens största musikbolag.

Det dagliga operativa arbetet kommer att ledas av Fatima Ornette Lutti, som blir GINO:s ansikte utåt i rollen som Music Supervisor & Sync Licensing Manager som har jobbat nära många av Sveriges  största artister.

– Vi ser ett behov av att förenkla och förkorta distansen mellan musik och rörlig media. Vi är gärna med redan på manusstadiet eller i början av ett projekt för att säkerställa att den tilltänkta låten, artisten eller ett specifikt samarbete verkligen går att få till, något vi är övertygade kommer att bidra till att göra projekten starkare och mer självständiga, säger hon i ett pressmeddelande.

GINO Music Supervision kommer erbjuda hjälp med hela processen av såväl den kreativa som den administrativa delen runt musiklicensiering som förslag på enskilda låtar i reklamproduktioner samt music supervision för film, tv och dataspel, kontakt med artister och rättighetsägare till budgetansvar, förhandling, juridisk rådgivning och avtalsskrivning.

GINO har exklusiv illgång till en internationell förlagskatalog med närmare en miljon copyrights som vi representerar för Norden och som innehåller många av världens största låtar framförda av så vitt skilda artister som Billie Holiday, Daft Punk, M.I.A, Pink Floyd, Miles Davis, Nick Cave, Ed Sheeran, Dolly Parton, Nils Frahm, Camila Cabello, Bruno Mars, Tammy Wynette och Pharrell Williams.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev