Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nystartade Léon Creatives ska koppla ihop kund och kreatör

Publicerad: 11 oktober 2018, 10:47

Agnes Hortobagyi Ericson och Rosanna Sverin.

Foto: Niklas Nyman

Agnes Hortobagyi Ericson och Rosanna Sverin startar frilansportalen Léon Creatives. Portalen ska locka de som vill frilansa men fortfarande är i behov av någon form av sammanhang och stöd i arbetslivet.


Inom hela den kreativa branschen börjar enskilda specialister röra sig alltmer bortifrån byråerna till att antingen frilansa eller vara knutna till någon form av agenturer. Nu lanserar Agnes Hortobagyi Ericson tillsammans med Rosanna Sverin agenturen Léon Creatives som ska fungera någonstans mittemellan de två anställningsformerna. Modellen bygger på att de kreatörer, främst inom film- och fotobranschen, som är anslutna till Léon fortsätter agera som frilansare, men att de mot en månadsavgift kan få hjälp med allt från att sätta ihop en produktion till att marknadsföra sig själva.

– Vi upplever att många kreatörer vill vara fria och själva styra vilka de jobbar med, istället för att en agent ska kontrollera det. Den nuvarande agenturmodellen fungerar säkert bra för vissa, men vi vill med Léon Creatives öppna en dörr till att jobba mer fritt, säger Rosanna Sverin, marknadskoordinator på Léon.

Agnes Hortobagyi Ericson, som kommer ha en roll som kreativ chef på Léon, drivär även House of Food & Photo och har tidigare i karriären jobbat på agenturer som The Talent Group, Söderbergagentur och Adamsky.

– Vi har redan knutit till oss en rad framstående namn och vi vill fortsätta hålla den höga standarden. De kreatörer som kommer till oss ska känna att de lyfts av varandra. Alla typer av kreativa frilansare har dock olika behov, vad en illustratör och en regissör behöver skiljer sig och där kommer vi utgå från det individuella behovet, säger Agnes Hortobagyi Ericson.

Sedan i våras har grundarna funderat på Léon Creatives vad, hur och varför samt lockat till sig en rad profiler. Några av namnen som anslutit sig är Catherine Lehtonen, Jesper Klevenås, Shazi Özdemir och Kim Silfving.

– Vi såg ett behov hos både kreatörer och kunder att enklare komma i kontakt med varandra. Léon är som en kreativ mötesplats där de kan påbörja relationen och samarbetet. Och om det önskas så finns vi förstås tillgängliga för båda parter på exakt samma sätt som en klassisk agentur. Men det bestämmer kunden och kreatören, inte vi, avslutar Agnes.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.