Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt AI-verktyg ska öka mångfalden online

Publicerad: 11 mars 2019, 10:55

Under South by Southwest presenteras ett nytt sätt att vända AI-teknologi.

Foto: Pixabay

Under South by Southwest presenteras det nya AI-verktyget "The Preservation Robot", som ska öka marginaliserade folkgruppers synlighet online.


Under tech-festivalen South by Southwest som just nu pågår i Austin i Texas, presenterade fotografen Jimmy Nelson och reklambyrån JWT-Amsterdam en ny AI-baserad teknologi. Verktyget, som kallas "The Preservation Robot", syftar till att motverka kulturell homogenitet i sociala medier och i sökmotorers resultat genom att öka synligheten av marginaliserade folkgrupper. Det skriver Adweek.

Via "The Preservation Robot" har Nelson och JWT-Amsterdam inlett arbetet med att båda samla och ladda upp bilder på inhemska folkgrupper världen över på sociala plattformar såsom Reddit och Twitter. Verktyget kommer därefter kunna optimera SEO-optimera bilderna så att dess synlighet online blir större.

Jimmy Nelson berättade under South by Southwests andra dag att åratal med att fotografera ursprungsbefolkning fått honom att vilja förbättra den kulturella mångfalden online. Förutom att jobba med professionella fotografer, kommer teamet distribuera analoga kameror till olika folkgrupper för att göra det möjligt för dem att ta en mer aktiv roll i att dokumentera sig själva.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.