Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt Facebook-verktyg riktar annonser mot butiksbesökare

Publicerad: 22 september 2017, 10:44

Facebook lanserar nytt verktyg där annonsörer kan rikta annonser mot personer som varit inne i deras butiker.


Ämnen i artikeln:

Facebook annonseringFacebook

De nya annonserna kommer att dyka upp i användarnas flöden efter eller medan de besöker ett visst företags, eller deras konkurrents, butik. Funktionen fungerar endast om Facebook-användaren har platsfunktioner aktiverat på sin telefon.

Annonsörer kan också köpa riktade annonser mot användare vars profil på vissa sätt liknar de som besökt butiken. Även de kunder som gjort ett köp i en butik kan väljas ut för riktade annonser.

Ett av de företag som testat det nya verktyget är amerikanska KFC som menar att testerna fallit väl ut.

– Det här verktyget tillåter företag att sluta cirkeln för deras annonser. För tjugo år sedan, när digital annonsering var i sin lina, såg vi att annonsörer inte bara ville förstå hur annonseringen påverkade köp. De ville också använda den informationen för att hitta bättre konverteringar och efter det använda den informationen för att bli mer effektiva i sin annonsering, berättar Gabriel Francis, product manager of online sales på Facebook, för Adweek.

Även om annonsverktyg från företag som NinthDecimal, PlaceIQ och Snapchat erbjuder annonsörer liknande funktioner påpekar Francis att de inte kan erbjuda Facebooks räckvidd på två miljarder användare.

Enligt AdAge kommer ett problem för Facebook, som även gäller för många andra annonsörer, bli att övertyga annonsörerna om att just deras annons påverkat en kund till att köpa deras produkt.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.