Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt kollektivavtal klart på dagspressområdet

Publicerad: 1 april 2010, 07:16

Sent på onsdagskvällen skrev Journalistförbundet och Medieföretagen under ett nytt kollektivavtal på dagspressområdet. Det är första gången på tio år som parterna kommer överens om ett avtal på dagspressområdet, utan att ha tvingats till medling. Avtalsperioden är 24 månader och löneavtalet på 3,5 procent.


- Att parterna lyckas sluta avtal på egen hand och utan medling är en framgång i sig. Det gör det lättare att träffa andra avtal för våra medlemmar i den pågående avtalsrörelsen, säger Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén i en presskommentar.

Frågan om ett avtal för journalister läggs i en arbetsgrupp för framtida kollektivavtal där parterna är överens om att samordna de kollektivavtal som gäller mellan Journalistförbundet och Medieföretagen. När det gäller bemanningsfrågan har parterna inte kunnat nå en lösning, men parterna uppger ändå att de är överens om att arbeta vidare med frågan i arbetsgruppen för framtida kollektivavtal.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.