söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt nummer av Resumé: Allt om hur kommunikation används i det politiska spelet

Publicerad: 22 juni 2022, 12:36

Resumés omslag för juninumret är skapat av art directorn Jonas Frank.

Det politiska kommunikationsspelet rasar vidare.
I årets sommarnummer av Resumé förklarar vi steg för steg hur du ska spela för att nå fram.

Ämnen i artikeln:

PolitikJonas FrankBjörn RietzVladimir PutinNyheter

Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


Det är Almedalen, valår och de politiska strategerna slipar sina knivar. Tärningen är kastad i det politiska spelet och den som fattar hur man kommunicerar vinner. Det framgår inte minst av Resumés nya färgstarka omslag som är skapat av frilansande AD:n Jonas Frank.

Vill du inte ge dig in i den hårda kampen kan du med fördel använda dig av nya Resumé. Vi har konstruerat ett brädspel om hur du tar dig fram från elevrådet till positionen Spinndoktor. Perfekt sommarpyssel när det blir tråkigt i Almedalen eller på stranden.

Humor är en självklar del i effektiv kommunikation. Men dagens medietränare politiker vågar sällan vitsa till det eftersom det snabbt kan slå tillbaka. I stället har komikern blivit en politisk kraft. Forskaren Sara Ödmark berättaren hur det ligger till.

Vladimir Putin har dagligen funnits med på dagstidningarnas förstasidor sedan 24 februari. Törsten efter att förstå den ryske presidenten tycks inte gå att släcka. Därför har kalla krigets kvasivetenskap kremlologi återuppstått. Vi förklarar hur det fungerar och inte fungerar.  

Om många undrar vem Putin är så frågar fem avgångselever på Beckmans vem de själva är. Identitet var en viktig ingrediens examensutställningen och vi har pratat med eleverna om vem och vilka vi kan vara.

I dag är data en avgörande del i vår digitala identitet. Hur avgörande visar historien om dammsugaren som slutar att fungera om ägaren inte släpper ifrån sig sin data som förväntat. Är det rimligt? Vi dammsuger fakta i fallet.

En annan variant är att hacka sig in för att komma över data. Det är ett växande hot mot företag och varumärken. Men nu ska den svenska underrättelsetjänsten hjälpa varumärkesägarna.  Vi berättar hur.

Vid det här laget är du antingen upprörd eller upphetsad över Naked Attraction Sverige. Men vänta bara tills du får se amerikanska webb-tv-serien Proof of Love. Det är ren galenskap och en föraning om var realityformatet är på väg.

Sedan berättar vi om enkel mat som trendar, om hur du hittar relevant information, hur du blir creative director, om årets politiska influencers, om en gammal reklamsåpa som glammat till sig, om vad krishanterare tycker är roligt och Björn Rietz är melankolisk. Och sedan finns det mycket, mycket mer att uppleva i nya numret av tidningen Resumé.

Har du ingen prenumeration? Lugn, det fixar du här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev