Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt produktionsbolag ska satsa helhjärtat på vertikal video

Publicerad: 6 februari 2019, 13:06

Marcus Lindgren och Philip Hovensjö.

Marcus Lindgren och Philip Hovensjö har en bakgrund på Ash Pournouris At Night Studios. Nu väljer de att starta upp det helt mobilinriktade produktionsbolaget 9:16.


Tidigare i sina karriärer har Marcus Lindgren och Philip Hovensjö under åtta års tid arbetat tätt tillsammans med Avicii via produktionsbolagen At Night Studios och Horseboy, den tidigare nämnda grundad av framlidne Aviciis manager Ash Pournouri.

Nu väljer de dock att satsa på nytt genom produktionsbolaget 9:16. Produktionsbolaget, som är döpt efter mobilformatet, kommer helt och hållet att inrikta sig på att skapa film för mobilen istället för att anpassa filmerna i efterhand.

Utöver Avicii har Marcus Lindgren och Philip Hovensjö bland annat tagit fram mobilkampanjer för bland annat Telia, Coca-Cola, Natural cycles, Kry och artisten Otto Knows.

I ett pressmeddelande berättar duon att de startar 9:16 på grund av övriga produktionsbolags oförmåga att anpassa sig till mobiltrenderna och att vertikala format är mer engagemangsvänliga än det horisontella.

– Många börjar i fel ände och behandlar inte mobilmediet som en egen enhet, men under 2019 tror vi att fler ser mobilen som en primär kanal. Vi är aldrig så nära en interaktion som när vi har mobilen i handen, men samtidigt lever vi i en tid där beslut tas på 1,7 sek. Det öppnar upp fantastiska möjligheter men också krav på att innehållet produceras efter de premisserna. Många är duktiga på att mobilanpassa och pratar mycket om det, men vi upplever att marknaden saknar en mobile-first-byrå som skapar för mobilen i praktiken, kommenterar Marcus Lindgren, medgrundare 9:16.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.