Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt sparpaket på Talentum

Publicerad: 15 april 2009, 13:51

Mediekoncernen Talentum som bland annat äger de svenska tidningarna Ny Teknik, Affärsvärlden och Dagens Media ska spara runt 17 miljoner kronor. Nu inleds förhandlingar med facken.


Christer Björkin.

Talentum i Sverige har dragit ner på kostnaderna det senaste året. Men det räcker inte. Idag klockan nio vinstvarnade koncernen och meddelade ett sparpaket på 3,5 miljoner euro.
– Vi ska stå för knappt hälften av den besparingen säger Christer Björkin, vd för Talentum i Sverige.

Hur ska ni göra det?
– Jag har en bra idé på hur vi ska klara det, men kan inte gå in på några detaljer eftersom vi ska inleda förhandlingar nu.

Blir det uppsägningar?
– Det kommer det sannolikt att bli.

Är det samma nedgång i Finland och Sverige?
– Ja, nu är det ungefär lika stor nedgång, men den kom senare till Finland. I Sverige har vi dragit ner på kostnaderna sedan februari-mars ifjol.

Är det någon av era tidningar som drabbas hårdare?
– Jag kan inte ge någon specifik information eftersom vår kvartalsrapport kommer först nästa vecka. Men det är klart att affärspressen har det tufft och att platsannonseringen har gått ner kraftigt.

Vad är det för tidsram på besparingarna?
– Vi kallar till förhandlingar nu, så får vi se vad resultatet blir. Men min ambition är att det ska gå så snabbt som möjligt eftersom de anställda är oroliga.

Ni ser ingen vändning?
– Nej. Vår prognos är att det blir lika tufft resten av 2009.

I det pressmeddelande som Talentum skickade ut i samband med vinstvarningen står att totalt 50 heltidstjänster kommer att beröras. I Sverige har Talentum runt 200 anställda.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.