Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt storbråk på kulturtidskrift

Publicerad: 1 februari 2008, 19:41

De svenska kulturtidskrifterna har skakats av en rad bråk den senaste tiden. Nu lämnar Johan Lundberg, chefredaktör på Axess, sin plats i Föreningen för Sveriges Kulturtidskrifter.
Detta efter han pekats ut som galen i en krönika.


Läs krönikan på Tidskrift.nu

- Avantgardism eller retrogardism - vad är frågan?

Det är på webbtidningen Tidskrift.nu som krönikan av Thomas Sjösvärd har publicerats. Tidskrift.nu är en portal för och om tidskrifter som produceras av Tidskriftsverkstaden i Stockholm med stöd från Kulturrådet.
– Sveriges kulturtidskrifter borde fråga sig vad de håller på med. Nivån är så låg att det närmast är förtal, säger Johan Lundberg.

Johan Lundberg ställer nu sin styrelseplats till förfogande.
”Att verka inom en organisation som bereder plats åt debattinlägg som det ovan nämnda, menar jag strider å det grövsta mot min verksamhet som chefredaktör för Axess Magasin, vilken har som målsättning att bidra till ökad pluralism och saklighet i det intellektuella samtalet i Sverige.”

Förtydligande. I en tidigare version av artikeln stod det att styrelseledamöter i FSK även jobbade i redaktionen för Tidskrift.nu. Så är inte fallet.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.