Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nytt vd-byte på Burson-Marsteller

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Burson-Marsteller byter vd igen. Efter två år lämnar Pål M Jebsen tjänsten och ersätts av nuvarande vice vd:n Anders Bylund. Samtidigt står det klart att den befintliga Nordenchefen Tanu Tandan lämnar pr-byrån för ett annat jobb inom branschen.


Förändringarna inom Burson-Marsteller ska vara genomförda till den 1 januari nästa år. Pål M Jebsen skall inte sluta inom företaget utan har fått ett nytt jobb som "chairman nordic region". Det är en nyinstiftad tjänst som ska stärka Burson-Marsteller i Norden. Tanu Tandan är i dag ansvarig för att dra in nya kunder till byrån medan Jebsens nya jobb ska handla om att vårda de befintliga kunderna.- Det här är en naturlig utveckling för att förstärka vår nordiska organisation. Vi jobbar mycket över gränserna och vi ser ett behov av att förstärka det. Vi ser också att en del konkurrenter kopierar oss. Det är hårdare konkurrens och det anpassar vi oss för, säger Pål M Jebsen.Tanu Tandans tjänst, som ansvarig för att dra in nya kunder på nordisk basis, försvinner i och med omorganisationen.- Vi har inte tillräckligt med resurser för att ha den kvar.Har han fått sparken?- Nej.Ni har nyligen dragit ner på personalstyrkan. Hur går det för er ekonomiskt?- Det går hyggligt men det är fortfarande segt på marknaden så det blir inget kanonår.Går ni plus eller minus?- Vi kommer att gå plus men inte tjäna de pengar vi hade hoppats på.Tanu Tandan har redan klart med ett nytt jobb och meddelade sin intention att sluta till Burson- Marsteller för ett bra tag sedan. Han kommer dock att jobba kvar året ut.- Det finns roliga saker för min utveckling som ligger utanför Burson-Marsteller, säger han till Resumé från en hotellobby i Warszawa där han just nu befinner sig.Vad kommer du att göra nu?- Jag kommer att ha en ledande roll inom marknadsföring och försäljning inom en annan organisation.Vilket den nya jobbet är vill han inte berätta. Burson-Marstellers nye vd i Sverige, Anders Bylund, har jobbat på byrån sedan maj 2001. Han var tidigare informationsdirektör på svenska McDonald´s i nio år.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.