Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ogilvys vd avstår från lönen

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Ogilvys vd gör en omvänd Jan O Karlsson. Lars "Blomman" Blomberg avstår från hela lönen samtidigt som de anställda på byrån sänker sina löner.


Ogilvys anställda offrar 10 procent av sina löner under hösten för att rädda årets vinstmarginal. Samtidigt förbereder sig vd Lars "Blomman" Blomberg för att ta emot slutbetalningen för byrån som blev Ogilvy Sweden. Och summan som hamnar i Blommans ficka är avhängig av årets vinstmarginal.Men Blomman själv hävdar att de pengar han får tillbaka i avtalet inte överstiger det han förlorar på att arbeta utan lön.När bestämde du dig för att avstå från lönen?- Samtidigt som vi presenterade förslaget för personalen. På en dragning 9 oktober. Det var då jag målade upp det framtida scenariot för byrån. Det fanns ju olika vägar att gå. Då avstod jag från hela min lön, för att föregå med gott exempel.Efter årskiftet återgår lönenivåerna till det normala. Lönesänkningen väntas påverka resultatet positivt med "någon miljon", enligt Lars Blomberg.- Jag har inte nämnt det tidigare till pressen, att jag avstår från lönen. Men det jag förlorar på att avstå i lön överträffar det jag får i earnout. Det finns ingen som helst privatekonomisk vinning i det här.

Andreas Johansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.