Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Oj vilken annonsblunder, Locum

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

I dagens morgontidningar önskar fastighetsbolaget Locum sina kunder god jul och gott nytt år. Men Locum har inte gjort sin hemläxa i semantik.


"En snabblektion i det engelska språket borde ha hjälpt kreatörerna bakom Locum-annonsen att börja fundera på något annat reklamspår.Annonsen nedan är fastighetsbolagets julhälsning. Att ett hjärta brukar symbolisera ordet "love" lärde vi oss långt innan vi kunde stava till ordet "annonskorrektur".Därmed blir Locums julhälsning "I love cum".- Det är såklart helt oavsiktligt och ganska harmlöst. Men det är klart har man snuskig fantasi så blir det lite fel, säger Ingemar Ziegler, vd för Locum.Idag har telefonerna gått varma hos Locum. De flesta som hör av sig garvar åt misstaget. Men en person som hörde av sig var chockad, enligt Ziegler.- Jag ser inte speciellt allvarligt på det här. Vi får ju uppmärksamhet och kan vi bidra till att öka beläggningen på förlossningsavdelningarna, som vi förvaltar är vi bara glada, säger han.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.