Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olaglig selfie-pinne kan ge upp till tre års fängelse

Publicerad: 25 november 2014, 08:31

Selfie-pinnar som inte godkänts av den sydkoreanska staten kan ge upp till tre års fängelse.

Den sydkoreanska regeringen hotar att bötfälla eller fängsla återförsäljare av selfie-pinnar som inte godkänts av myndigheterna. Straffet kan bli upp till tre års fängelse, skriver Quartz.


Ämnen i artikeln:

Selfie stick

Selfie-pinnar som används för att ta självporträtt med mobiltelefonen har snabbt blivit populära. Enligt den sydkoreanska lagen ska all digital utrustning som använder bluetooth-funktioner testas av myndigheterna innan produkterna får säljas i landet.

Nu hotar den sydkoreanska regeringen att utföra stickprover för att komma åt återförsäljare av selfiepinnar som inte testats och gokänts av staten. Straffet kan bli upp till tre års fängelse eller böter på upp till 200 000 kronor, uppger Quartz.

Under torsdagen uppmanade regeringen de sydkoreanska medborgarna att rapportera om återförsäljare av icke-godkända selfie-pinnar.

Orsaken till att all bluetotth-utrustning måste testas och godkännas innan de får säljas i Sydkorea tycks vara rädslan för elektromagnetisk stråling.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Selfie stick

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.