Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olle Lidbom: Aller stärker sin tidskriftsportfölj

Publicerad: 2 maj 2013, 11:15

De fem LRF-titlarna som Aller köpt passar väl in i förlagets utgivning. Men det är inte början på en uppköpsrunda, utan en väl avvägd affär. Det menar Medieanalytikern Olle Lidbom.


Medieanalytikern Olle Lidbom tror inte att Allers köp av de fem LRF-titlarna Drömhem & Trädgård, Trädgård & Blommor, Residence, Fiske för Alla och Allt om Flugfiske är början på en aggressiv uppköpsstrategi från förlagets sida.

– Nej, det är nog snarare en lyckosam tillfällighet, säger han. Titlarna var till salu och passar mycket väl in i Allers tidskriftsportfölj. Och det var det nog inte många andra som var intresserade av att köpa.

LRF har länge sökt avyttra ett antal titlar för att få ordning på ekonomin och med ett intäktstapp förra året på 80 miljoner har behovet att sälja hamnat allt mer i fokus.

Allers å sin sida, har just nu stora ekonomiska muskler och ser chansen att stärka sin position på tidskriftsmarknaden.

– De har redan en fisketidning och dessutom ligger de bra till i just friluftslivssegementet, säger Olle Lidbom. Och på inredningssidan har de Elle Interiör som nu då kompletteras med Residence.

– Jag tror att Aller ser bra synnergier i affären. Residence var en främmande fågel hos LRF och jag tror att den kan få tillbaka lite av sin glamour hos Allers. Desutom hamnar titlarna i ett sammanhang med stort kundregister, bra distribution och stark annonssäljorganisation.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.