Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olle Lidbom ny skribent på Resume.se

Publicerad: 20 februari 2009, 12:15

Journalisten och mediekonsulten Olle Lidbom är ny skribent på Resume.se. Han kommer att skriva om prylar och ny teknik varje vecka under vinjetten Prylkultur.


Olle Lidbom. Foto: Andreas Elgstrand

Teknikutvecklingen driver nu på både medierna och reklamen. Nu kommer Resume.se att ge dig koll på vad som händer. Olle Lidbom har tidigare skrivit om ny teknik i Dagens Industri.

Vad kommer ditt teknikintresse från?
– Jag är mest intresserad av att förenkla min vardag och snabba upp livet. För att kunna hitta de bästa redskapen så har jag varit tvungen att läsa på. I mitt umgänge finns det en del nördiga typer också för specialfrågor. Dessutom: för att hänga med utvecklingen av medier och marknadsföring är det en fördel att förstå vart tekniken är på väg.

Vilken är din egen favoritpryl?
– Webbläsaren Firefox, Samsungs två år gamla och 7 mm tunna telefon X820 och en kökstermometer.

Vilken pryl har du blivit mest besviken på?
– Först Sony Ericsson P1. Då bytte jag till X1. Den var ännu värre. De första mp3-spelarna var ingen hit heller. Bärbara skrivare. Och min första mobiltelefon, Philips Fizz med batteritid som en ordinär busringning.

Vad måste man ha 2009?
– En billig mini-pc, typ en Asus Eee och Optomas minprojektor Pico. Samt alla arbetsdokument i en molnet-lösning som Google Docs eller Zoho.

Vad gör du när du inte skriver krönikor för Resume.se?
– Bloggar på mediebloggen Vassa Eggen, hjälper medieföretag i min konsultfirma Glypting och joggar.

Läs Olles första krönika här

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.