Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olle Nordell lämnar ANR

Publicerad: 24 september 2009, 12:53

Olle Nordell, cd och partner på ANR, lämnar byrån. Anledning? Efter 15 år som anställd vill han testa att stå på egna ben. – Jag ska fortsätta att jobba som copy i mitt bolag, men tänker också göra andra saker, säger han till Resume.se.


Olle Nordell.

Det verkar nästan som epidemi.
Senaste veckorna har ena branschpersonligheten efter den andra trätt fram och vittnat om att de vill lämna reklambranschen eller testa något nytt.

Nu är det Olle Nordells tur. Det var redan i somras som han bestämde sig för att köra solo.
– Jag räknar med att jobba som copy under ett par dagar i veckan, men vill bredda mig och syssla med annat övrig tid. Jag ska fortsätta att arbeta med ANR, men byrån blir min uppdragsgivare.

Vad Olle Nordell ska göra under sin övriga tid är inte riktigt bestämt.
– Det är inte helt säkert att jag ska ägna mig åt att skriva reklamtexter. Jag vill snarare jobba som skribent och ägna mer tid med min kamera. Att vara ”self employed” ger mig också större frihet att välja vilka jag vill jobba med.
Firmanamnet är redan klart: Nordell & Nordell.

Drömprojekt?
–Det finns saker som man vill, men inte kan göra på en reklambyrå; oavsett om man försöker, till exempel reseprojekt och fotoutställningar. Jag har försökt göra det inom ramen för reklambyrån, men har inte fått tid och åren tuffat på. Och nu kände jag att det var dags att göra något annat, helt självmant.

Du är inte den förste som vare sig lämnar ANR eller branschen på sistone!
–Ja, och de flesta gör olika personliga avväganden. Jag tycker fortfarande att det är svinkul att arbeta i reklambranschen, däremot vill jag jobba med fler saker.

Men vad beror det på att så många bryter upp?
– Hela branschen befinner sig under en extrem press för tillfället. Många byråer tvingas omdefiniera sig och se över sina erbjudanden. Och många av personerna som är direkt inblandade i processerna tvingas samtidigt rannsaka sig själva, de måste fråga sig om de verkligen sysslar med vad de vill.
– Min egen slutsats blev att jag vill fortsätta att vara copy och kreatör, men fått allt mindre tid över till det. Och därför känns det här skitkul!

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.