Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Olof Brundin är död

Publicerad: 5 december 2018, 08:01

Olof Brundin, den tidigare Aftonbladet-journalisten som också var informationschef på Schibsted har gått bort efter en tids sjukdom. Han blev 57 år gammal.


Olof Brundin kom till Aftonbladet som reporter 1986. Han hade tidigare arbetat på Stockholms-Tidningen och Sveriges Radio. På kvällstidningen gjorde han sig snabbt ett namn som profilerad intervjuare och fick med tiden vinjetten "Olof Brundin möter".

Han var med under milstolpen när Aftonbladet gick om Expressen 1996 och var tidningens man i Paris under slutet av 1990-talet, en stad han senare kom att bosätta sig i. På Aftonbladet hade Olof Brundin en rad befattning som reporter, nattchef på sportredaktionen, nöjesbilagechef.

1998 blev han informationschef för Aftonbladet och kom senare att bli det samma för hela Schbistedkoncernen, en roll han behöll under fram till 2013.

Under de senaste åren har hans skrivit texter för bland annat Fokus och Aftonbladets kultursida.

I en personlig krönika minns Aftonbaldets förre publisher Jan Helin (i dag programdirektör på SVT) en kollega och vän:

"I en bransch som i allt större utsträckning drivs av kall data om användarna förblir det Olof lämnar efter sig som yrkesman en viktig påminnelse: Allt berättande börjar alltid med en idé, en vilja och önskan att nå andra människor med något angeläget. Resten är metod."

"För oss som fick glädjen att ha honom som vän och arbetskamrat lämnar han så många varma minnen. I den märkvärdiga gemenskap som är Aftonbladet var Olof en viktig energikälla. När det sorgliga beskedet om hans bortgång kom efter en tids sjukdom var det ett meddelande i min mobil från Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson som grep på ett särskilt sätt."

Olof Brundin blev 57 år gammal. Han avled efter en tids sjukdom.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.