Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

One Show anlitar Berghs

Publicerad: 14 augusti 2009, 11:55

Berghs framgångar i stora internationella reklamtävlingarna under året har gett eko i hela reklamvärlden. Nu får skolan också i uppdrag att göra kampanjen för en av de största: One Show i New York.


Sofia Strömberg.

Berghs rankas efter det senaste årets framgångar som en världens bästa reklamskolor. Skolan tog sig till exempel upp på Gunn Reports topp-tio-lista i år.

Men för de flesta i den internationella reklamvärlden är skolan fortfarande relativt okänd.
– I samband med One Show ställde en massa personer frågor om Berghs, vilka svenskar som studerat där tidigare etc. En som kunde berätta om skolan var Mothers Linus Karlsson, som förutom att han är en tidigare Berghs-student också sitter i styrelsen för One Show, berättar Sofia Strömberg, rektor för Berghs.

I samma veva föddes idén att låta skolan få uppdraget att göra kampanjen till nästa års upplaga av One Show.
Och den som fått uppdraget att hålla i briefen är ingen mindre än Linus Karlsson själv.
Han kommer till Berghs nästa vecka och kommer att presentera briefen för 20 arbetsgrupper. Vinnarna får bland annat resan till One Show nästa år betald.
– Skolan får också 2500 dollar för kampanjen, pengar som deponeras till skolans reskassa för andra studenter som ska resa ut i världen på tävlingar, säger Sofia Strömberg.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.