Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Östgötacorren varslar var tionde anställd

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Östgöta Correspondenten kommer att gå med förlust i år och varslar 25 personer.- Det är annonskonjunkturen som ger oss detta, säger vd Renée Mohlkert.


Östgötacorren varslar en tiondel av de anställda, 25 personer, om uppsägning. MBL-förhandlingar inleds nu men kommer troligen inte att vara klara före jul.Det är ännu oklart hur varslen fördelar sig över de olika avdelningarna.- Vi har inte definierat det än. Men vi räknar med att det blir enligt osthyvelprincipen för att uttrycka sig vulgärt, säger Renée Mohlkert, vd för Östgötacorren.Orsaken är enligt henne att Corren gör ett minusresultat. För årets första åtta månader blev förlusten före finansnetto 15 miljoner, jämfört med en vinst på 14 miljoner för motsvarande period förra året. Och nästa års budget ser lika dyster ut som årets bokslut.- Vi gör ett minusresultat i år. Hur stort vill jag inte avslöja. När vi nu gör budget för nästa år ser vi att vi måste vidta åtgärder, säger Mohlkert.Ifjol hade Östgöta Correspondenten en rörelsemarginal på 10 procent och i maj gjordes till och med en extra vinstutdelning på 48,6 miljoner kronor till ägarna.Men det hjälper inte nu. Tidningen har haft anställningsstopp sedan länge och lade i somras ner satsningen på en söndagstidning, vilket ledde till att cirka fem personer fick gå.Några avgångsvederlag eller generösa pensioner kan de anställda inte heller vänta sig:- Styrelsen har inte lagt in extra pengar för neddragningen, säger Renée Mohlkert.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.