Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Otippade Juholt-effekten

Publicerad: 11 oktober 2011, 14:11

Han har inte synts till sedan TT-intervjun i söndags. Men i morgon talar Håkan Juholt på tidningen Chefs arrangemang, Stora Chefsdagen. – Det har varit ett extremt stort medietryck. Det har ringts från nyhetsbyråer, tv-kanaler, kvälls- och dagspress, säger Chefs redaktionschef Kristofer Steneberg, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Håkan Juholt. Foto: Magnus Selander.

Håkan Juholt är ett av dragplåstren till tidningen Chefs arrangemang Stora Chefsdagen i morgon. Tidigare i dag bekräftade Socialdemokraternas kommunikationschef Nina Wadensjö för TT att partiledaren kommer att delta i arrangemanget.

Chefs redaktionschef Kristofer Steneberg har i dag varit nedringd från journalister med anledning av S-ledarens framträdande.
– Det har varit ett extremt stort medietryck. Det har ringts från nyhetsbyråer, tv-kanaler, kvälls- och dagspress, säger han till Resume.se.

Han fortsätter:
– Vi har fått förändra hur vi hanterar media. Normalt när vi har det här evenemanget så är det några skrivande journalister på plats. De har suttit längst bak och sedan har de gjort någon intervju. Så det har inte varit något problem. Nu har vi fått snabbinkalla till redaktionsmöte på grund av trycket. Vi måste vara förberedda.

För att lösa platsbristen så kommer journalisterna att få ta del av föredragen och debatterna på en storbildskärm i ett rum bredvid.
– Det finns helt enkelt inte plats. Men alla medier har varit okej med det.

Kristofer Steneberg tror att det kommer att närvaro omkring 20 journalister – vilket är tio gånger fler än det brukar vara på Chefsdagen.
– Visst, vi får mer publicitet för tidningen Chef och Chefsdagen, men det är inget som vi har ropat efter. Vi behöver inte så mycket mer marknadsföring.

Har du hunnit göra något annat än att prata med journalister i dag?
– Nej, jag har inte gjort något annat. På en dag har jag gått från att vara redaktionschef till presschef. Något jag egentligen inte kan. Det är lite udda.

Redaktionschefen påpekar att det inte påverkat antalet deltagare, evenemanget har varit slutsålt sedan månader tillbaka.

Förutom Håkan Juholt kommer bland andra Hovets informationschef Bertil Ternert och Blondinbella att tala under Stora Chefsdagen.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.