Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Oväntad vinnare när YouTube listar årets mest sedda reklamfilmer

Publicerad: 7 december 2017, 06:57

Foto: Faksimil

Världens mest sedda reklamfilmer, HD tar inte upp Richard Herrey vs. Aftonbladet och Mitt i inleder samarbete med Expressen TV. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Richard HerreyFacebookAftonbladetReklamExpressenMitt i

Samsung i topp när YouTube listar världens mest sedda reklamfilmer

Varje år listar YouTube de mest sedda reklamfilmerna på plattformen. Många av filmerna som toppar rankingen tillhör årets mest kända och i flera fall frontas de av kändisar som Natalie Portman och Dwayne "The Rock" Johnson. Förstaplatsen knips dock något oväntat av Samsungs India:s reklamfilm "We'll take care of you, wherever you are" med 150 miljoner visningar. För att kvala in på listan måste filmen vara märkt som annons på YouTube. Visningarna räknar in betald trafik. Algoritmen som räknar ut listan tar med faktorer som betalda visningar, organiska visningar och hur länge folk har tittat på dem.

Se hela topplistan här.

Mitt i inleder samarbete med Expressen TV

Lokaltidningskoncernen Mitt i inleder ett samarbete med Expressen TV. Samarbetet gör att Mitt i-prenumeranter får tillgång till lokala tv-sändningar från Expressen TV.

– Vi ska vara alla stockholmares främsta lokala nyhetskanal. Genom samarbetet med Expressen får våra läsare samtidigt snabbt det bästa rörliga innehållet, säger Mitt i:s chefredaktör Anna Körnung.

– Jag läser Mitt i varje vecka och som stockholmare ser jag behovet av att det finns lokaljournalistik också i en storstad. Det är därför väldigt bra att Expressen TV och Mitt i samarbetar, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Facebook valt till USA:s bästa arbetsplats

Techjättarna Facebook och Google må vara i skottlinjen för sin oförmåga att hålla sina plattformar rena från komprometterande material men de är fortfarande populära arbetsplatser. Karriärsajten Glassdoor utser nu Facebook till USA:s populäraste arbetsplats 2018, det rapporterar Venturebeat. Facebook har vunnit utnämningen vid fyra tidigare tillfällen; 2011, 2012, 2013 och 2017. Glassdoor utser vinnaren genom att anonymt intervjua både nuvarande och tidigare anställda.

Högsta Domstolen tar inte upp Herrey vs. Aftonbladet

Hovrätten beslutade häromdagen att inte ge Richard Herrey rätt i dennes stämning mot Aftonbladet och kulturskribenten Martin Aagård. Händelsen härstammar från när Aagård på Twitter kallade Herrey för "din gamle rasist" i en diskussion om det danska folketingsvalet 2015. Herrey vände sig efter nederlaget i Hovrätten till Högsta Domstolen som väljer att inte plocka upp fallet, det rapporterar TT.

Oath och Mozilla i rättslig strid

Yahoo:s moderbolag Oath och Mozilla, som bland annat ligger bakom webbläsaren Firefox, har hamnat i en rättslig strid. 2014 kom bolagen överrens om att Firefox-webbläsarna skulle använda sig av Yahoo som standardsökmotor, ett löfte som Firefox bröt när man valde att istället använda Google. Mozilla fick 3,15 miljarder kronor per år för att använda Yahoo som standardsökmotor. När Yahoo och Oath köptes upp av telekomoperatören Verizon tidigare i år innebar det dock att Mozilla fick rätt att bryta avtalet men fortfarande få betalt. De båda parterna stämmer nu varandra för avtalsbrott, det rapporterar Techcrunch.

Facebook lyfte Nasdaq

En tung dag på Nasdaq-börsen lyftes av positiva besked från Facebook vars aktie steg med två procent. Flera andra teknikaktier lyftes även av den positiva rapporten från Facebook som kom efter ett gott omdöme från Evercore ISI, det rapporterar CNBC.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.