Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Paradiset slår tillbaka mot gnagarna

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Hockeyderby i all ära, det är reklamkriget som är viktigast i spalterna just nu. Hammarby vs. AIK har blivit Paradiset vs. King. Nu är det bajen som går till attack.


King satte ribban i reklamkriget mellan AIK och Hammarby i hockeyallsvenskan. Inför AIK:s hemmamatch hängde Kings annons för AIK på helsida i Expressen. Annonsen föreställde en liten suspensoar med Hammarbys emblem på. AIK:s emblem prydde en jättesuspensoar. Nu kontrar Hammarby med sin reklambyrå Paradiset. Annonsen, som dyker upp iExpressen på måndag föreställer en vit katt, med en råtta i munnen och spelar på AIK-fansens smeknamn gnagare.- Temat är kattens lek med gnagaren. Och den är testad på fokusgrupperna.AIK:arna reagerade med ilska och Hammarbyarna med glädje, säger Stefan Öström på Paradiset. Derbyt mellan AIK och Hammarby går av stapeln på onsdag. Hammarby är hemmaspelare även på nästa derby. Inför den drabbningen kommer en ännu större annonskampanj rullas ut, enligt Stefan Öström.- Det är nästa del i strategin. Nästa hemmamatch för Hammarby har vi en hel affisch- och bannerkampanj. Print också för den delen. De senastedagarna har det ringt massa media som vill annonsera gratis. Men vi hann inte utnyttja dem för fokusgrupperna tog för mycket tid. Reklamkriget fortsätter.Fotnot: AIK vann förra derbyt med 1-0 efter straffar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.