Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pärleros prisas som årets digitala influencer

Publicerad: 26 november 2018, 08:54

Under gårdagen anordnade konsultbolaget Consid Considgalan på Stadshuset i Stockholm. Bland annat utsågs vinnarna av årets digitala influencer och årets Equalizer, priser som Alexander Pärleros respektive Isabella Löwengrip gick hem med.


Förra året kantades Considgalan av debatten kring huruvida det var rätt av det digitala konsultbolaget att nominera Alexander Bard till priset "årets digitala influencer." Consid fick kritik, bland annat i Resumé, och drog sedermera tillbaka nomineringen.

Det här årets upplaga har inte kantats av någon negativ publicitet utan istället kunde entrepenören och poddaren Alexander Pärleros ta hem "årets digitala influencer".

Motiveringen lyder:

"Med den digitala världens möjligheter i centrum och en ständig strävan om att med hjälp av dessa skapa sammanhang för många bidrar Årets digitala influencer 2018 till ett eftersträvansvärt digitalt klimat. Genom fokus på det mänskliga i vår allt mer digitala värld och förmågan att engagera har pristagaren skapat en plattform där digitaliseringens framsida visas i sin mest skimrande dager – detta genom att tack vare dess förutsättningar bidra med värdefull insiktsdelning till miljoner varje vecka. Årets digitala influencer 2018 är Alexander Pärleros."

– Wow, först skulle jag vilja tacka för att jag får den stora äran att vara här ikväll, jag tycker det har varit helt fantastiskt. Man blir så otroligt inspirerad – här ska jag också vara om ett par år och sköta min egen gala. Jag vill rikta ett stort tack till Per Holknekt för det fina talet, det här är bland det finaste jag fått på länge. Ett ledord jag har är att för att få någonting du aldrig haft behöver du göra något som du aldrig någonsin gjort. Stort tack, berättade Pärleros i samband med att han tog emot priset.

Under kvällen delades även priset "årets Equalizer". Priset går till en individ i IT-branschen som drivit jämställdhetsfrågan. Priset gick i år till Isabella Löwengrips projekt Nordic tech house.

Motiveringen lyder:

"Att hålla hårt i jämställdhetsfrågan, i kombination med att låta den digitala världens uppsidor stå i centrum, har för Årets equalizer 2018 varit ett vinnande koncept. Årets pristagare har på ett föredömligt sätt visat på kraften i teamwork och att stort engagemang och stark vilja är grunden till en positiv utveckling. Med entreprenörskapet i allmänhet och jämställdhet i synnerhet som röd tråd genom verksamheten blir det allra mesta årets pristagare tar i till guld. Årets equalizer 2018 är Nordic Tech House."

– Vi är väldigt glada över detta pris och det är fantastiskt kul att vinna nu när jämställdheten står på sin spets. Jämställdhet handlar inte bara om män och kvinnor heller, jag är också otroligt stolt över att vi har en mångfald av språk och kultur i Nordic Tech House, berättar Pingis Hadenius, medgrundare till Nordic Tech House, efter att ha tagit emot priset tillsammans med kollegorna Isabella Löwengrip, Linus Kaasik, Viktor Lundqvist och Patrik Unevik.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.