Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Passion for Business vänder till vinst

Publicerad: 22 februari 2010, 08:54

I förra veckorna kom den årliga upplageredovisningen från TS. En av de stora förlorarna var affärstidningen Passion for Business, som nästan halverade upplagan. Men trots det lyckades tidningen nå lönsamhet.


Ämnen i artikeln:

Tidningsstatistik

Pingis Hadenius, redaktionschef på Passion for Business

– Den stora förklaringen till att upplagan krymper är att vi hade ett samarbete med Veckans Affärer då tidningen lanserades. Den delen av upplagan är borta från årets siffror, säger redaktionschefen Pingis Hadenius.

Passion for Business startades av tv-drottningen Anna Bråkenhielm och Carina Nunstedt. Men kort efter lanseringen hoppade Nunstedt av och är nu tillbaka på Bonnier. Sedan i våras är Pingis Hadenius tidningens redaktionschef.
– Vi har haft en lyckad satsning på event och nätverk. Samtidigt har vi ökat tidningens intäkter och minskat kostnaderna, så i slutet av förra året blev vi lönsamma.

Passion for Business kommer i år även att starta karriärutbildningar för att bredda intäktsbasen. Magasinet kommer ut med sju nummer.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Tidningsstatistik

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.