Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patagonia stämmer Budweisers moderbolag för varumärkesintrång

Publicerad: 11 april 2019, 08:21

Patagonia stämmer Anheuser-Busch Inbev, som bland annat ligger bakom Budweiser, för varumärkesintrång. Enligt outdoor-jätten är bolagets ölsort vid namn "Patagoina" ett "copycat-varumärke".


Ämnen i artikeln:

Budweiser

Outdoor-jätten Patagonia lämnade i tisdags in en stämningsansökan mot Budweisers moderbolag Anheuser-Busch Inbev (AB Inbev). I stämningsansökan uppger Patagonia att Anheuser-Busch Inbevs ölvarumärke "Patagonia" är ett "copycat-varumärke" och menar att bolaget snyltar på Patagonias goda rykte. Det skriver bland annat CNBC.

Patagonia anser att AB Inbev har använt sig av marknadsföring, såsom en snarlik logo och en lansering på en skidord där Patagonias kläder är populära, för att förvirra konsumenterna.

Det var helt nyligen som AB Inbev tog sin Patagonia-öl till USA, som sedan många år tillbaka är ett starkt ölvarumärke i Argentina.

Genom Patagonia Provisions började Patagonia 2016 att brygga sitt eget öl, kallad Long Root, och för några veckor sedan släppte bolaget sin andra ölsort. I stämningsansökan uppger Patagonia att AB Inbev nyligen kontaktade dem med intresse av ett särskilt sädesslag som Patagonia använder sig av.

"I korthet har AB gjort allt som är möjligt för att få det att verka som att den här Patagonia-ölen säljs av Patagonia", skriver bolaget i stämningsansökan enligt CNBC.

Patagonias stämning innebär att det är andra gången under mindre än en månad som AB Inbev anklagas för att medvetet försöka förvirra konsumenter genom att anspela på ett annat bolags varumärke. Millercoos, moderbolag till Molson Coors Brewing, stämde  AB Inbev i förra månaden på grund av en kontroversiell kampanj för majssirap som lanserades under Super Bowl.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Budweiser

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.