Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Patchwork byter namn och startar produktionsbolag

Publicerad: 15 Januari 2019, 11:58

Foto: Natalie Lennartsson

Som ett led i sitt pågående positioneringsarbete byter den kreativa byrån Patchwork namn till Belong Agency. Samtidigt startas ett nytt produktionsbolag i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Patchwork

Den av Egmont ägda kreativa byrån Patchwork fokuserar i huvudsak på sociala medier och är verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland. På den svenska marknaden omsatte Patchwork 2018 13,5 miljoner kronor med en vinst på 1,5 miljoner kronor.

På kundlistan finns bland annat Corona, Bosch, Mars och Eniro.

Nu väljer byrån att byta namn till Belong Agency. Namnbytet är en del av ett ompositioneringsarbete där Belong Agency vill signalera att man utgår från konsumentens perspektiv i det innehåll man skapar.

– Det är med stolthet vi offentliggör det nya namnet och erbjudandet. Vi har arbetat fram en positionering som är nytänkande och som verkligen ger oss verktyg att föra våra kunders varumärken närmare deras målgrupp, säger Joakim Antelius, vd för Belong Agency Sverige.

Parallellt med namnbytet startar man även upp produktionsbolaget Belong Studio tillsammans med Mats Dicklén. Dicklén har en lång erfarenhet från produktionsbolag som Metronome, Hard Hat och MSL Studio.

– Jag ser stor potential i att ta min expertis inom rörlig produktion till Belong Agency och samtidigt integrera och ta del av deras stora kunskap med sociala medier. Perfekt matchning är bara förnamnet, säger Belong Studios vd Mats Dicklén.

De senaste månaderna har Belong Agency även stärkt upp med fyra nya medarbetare. Till Belong Studio ansluter Johanna Larsson som produktionsledare medan Josefin Günther, Oscar Recén Larsson och Anna-Maria Cruise ansluter som copywriter respektive social media-managers.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Patchwork

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.