Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patientjournaler på vift

Publicerad: 19 mars 2010, 15:32

”Sekretessbelagda” patientjournaler på vift. Det är reklamknepet Månpocket tar till för att lansera boken ”Någon sorts frid”. Bakom tilltaget står reklambyrån Hummingbirds.


Under mars månad genomför Månpocket pocketlanseringen av  boken "Någon sorts frid" av systrarna Camilla Grebe och Åsa Träff.  Parallellt med lanseringen passar man på att sprida "sekretessbelagda" patientjournaler, framtagna utifrån bokens karaktärer.
 - Vi valde att utgå från bokens karaktärer och skapa en mapp med utredningsmaterial, komplett med ett självmordsbrev som placerats ut på allmänna platser i Stockholm för att väcka uppmärksamhet, säger Clas Vingård, projektledare på Hummingbirds. 

Journalen innehåller förutom patientens självmordsbrev, brottsplatsfoto och polisanteckningar, samt ett rabatterbjudande på boken hos Adlibris. Mapparna kommer att spridas i lokaltrafiken för att ge intrycket att journalen blivit kvarglömd av bokens brottsutredare.

Fakta

Arbetsgrupp Hummingbirds:
Emil Löfman – Copy 
Carl Bengtsson – Copy
Mattias Rolund – AD 
Peder Westerberg  – AD
Tobias Häggbom – AD
Johan Caesar – AD 
Cecilia Kallhagen - Operativ Projektledare 
Matilda Norén – Operativ Projektledare 
Clas Vingård – Projektledare

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.