Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patrick Gardner

Publicerad: 11 september 2008, 14:25

Patrick Gardner, Perfect Fools, som på fredag kväll står som värd för årets Digitala kräftfest som samlar Sveriges ledande webbyråer!


Patrick Gardner. Foto: Erik Esbjörnsson

Hur många kommer i år?
– 100 gäster är anmälda. De flesta kommer från Sverige, men vi har även gäster från Storbritannien, USA och Holland. Det är en mycket större tillställning än förra året, då var vi 69 på festen.

Vad är temat?
– Ted Persson från Great Works kommer att berätta om sitt excellenta äventyr det senaste året, och så kommer vi att äta gott och umgås förstås.

Vad kommer ni att skåla för?
– Ett fantastiskt år som kulminerade i Cannes i somras. Dessutom ser framtiden fortsatt ljus ut för den digitala branschen. Trots allt tal om hur lågkonjunkturen påverkar reklambranschen fortsätter investeringarna i digital kommunikation att växa i en hälsosam takt.

Vad är den stora snackisen bland de digitala bröderna och systrarna för tillfället?
– Reklam i mobilen och att den digitala reklamen håller på att bryta sig ut ur webbläsaren. Saker som vi drömde om för tio år sedan håller på att bli verkliga just nu.  

Var det inte tänkt att en annan byrå än Perfect Fools skulle vara värd i år, vad hände?
– Jo, men hur mycket vi än försökte lyckades vi inte fånga in någon annan.  Målet med Digital Crayfish Party har hela tiden varit att göra det till en återkommande branschträff, ungefär som Podge-lunchen i Storbritannien. Och vi fick med oss både Reklamförbundet och Microsoft som sponsorer även i år.  
– I år känns också allt lättare, inte minst för att formerna verkar ha satt sig. Digge, Pia och Bon-Hee på förbundet har också gjort ett fantastiskt jobb.
– Men jag lämnar gärna över stafettpinnen till nästa år. Vi kanske kan rösta om saken på festen.

Du är amerikan och från Oregon, vilken svensk nubbevisa skulle du kunna tänka dig att sjunga för släkten i Portland?
– Min absoluta favorit är Så lunka vi småningom, men jag behöver ha texten framför mig. Jag är dessutom en usel sångare, men det fixar säkert snapsen.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.