Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patrik Larsson

Publicerad: 24 februari 2011, 11:41

Patrik Larsson, regissör på Flickorna Larson, hur gick din filmpremiär förra helgen?


Ämnen i artikeln:

Flickorna LarssonPatrik Larsson

Patrik Larsson

– Jag hade Åsa-Nisse-premiär. Som skådespelare. Det gick jättebra! Filmen vart totalsågad av pressen, men som jag har förstått gick den hem bland folket, framför allt på landsbygden.

Vem spelar du?
– Jag spelar en tysk
trädgårdsmästare som heter Günther. Jag är med i drygt en minut. Men det är en viktig minut.

När i filmen är det? Om man nu vill spana in dig när man ser den – när ska man spetsa ögonen?
– Då ska man hålla koll när Åsa-Nisse äter middag med statsminis­tern i mitten av filmen. Då är det en dansscen som jag är med i. Vi dansar vals allihop.

Är han rolig, Günther?
– Om han hade varit med mer hade han nog upplevts som rolig …
Men jag gjorde en 14-årig ridtjej som heter Ullis i ett avsnitt av ”Flickorna på Klitteholm”, det var ett återkommande inslag i humorprogrammet ”Cirkus Möller” i höstas. Det är större chans att folk har sett den än att de ser mig i Åsa-Nisse. Jag har fått en ny fansskara. Nu är det många tonårstjejer som tycker att den karaktären är rolig. Min catch-frase var: ”Assså shiiiit!”

Det låter kul. Vem är roligast i Åsa-Nisse-filmen?
– Johan Glans. Han spelar the bad guy. Och Claes Månsson. Han är någon i Knohult som är arg och svär hela tiden. Det är så många bra skådespelare med. Och så jag.

Hur kändes det att se filmen?
– Det är konstig att se sig själv i 4 x 4 meter. Har du en finne i närbild så blir finnen lika stor som ett badkar på duken på Rigolettos duk.

Du har länge haft en parallell karriär som komiker och ståuppare. Blir du filmskådis också nu?
– Jag hoppas det. Det var jätteroligt ju. Men det är lite lyxigt och händer sällan. Man får bara vara glad om man får vara med. Men jag hoppas att jag får fler humoruppdrag. Det är roligt att blanda med. Och jag har börjat skriva lite humorsketcher och så också.

Så du lämnar inte Flickorna Larsson för vita duken nu?
– Nej, nej, nej. Det tror jag inte.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.