Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Paul Ronge

Publicerad: 4 april 2011, 08:59

Paul Ronge, medierådgivare och krishanterare på det egna företaget Paul Ronge Media.


Ämnen i artikeln:

Paul Ronge

Paul Ronge. Foto: Björn Elgstrand.

Kan du tänka dig att hjälpa Johan af Donner med krishantering?
– Nej. Jag behöver inte ens vara ­moralisk. Det är ett mission impos­sible, helt enkelt bortkastade peng­ar. Pr-mässigt går det inte att försvara honom. Det finns inte ett enda försonande drag i det han har gjort. Det finns inte någon pr-konsult som kan ta fram något positivt. Jag skulle kunna utmana alla som jobbar med krishantering.

Vad borde han göra i det här läget?
– Flytta utomlands så långt bort från Sverige som möjligt. Det finns nog inget förutom mord som är mer förkastligt i folks ögon än vad han har gjort.

Häromdagen avslöjade Resumé att han begär 400 000 kronor tillbaka för moms på sina bluffakturor. Vad säger du om hans tajm­ning under pågående rättegång?

– Han har säkert dåligt med pengar och det är ömkligt. Han kanske resonerar så att hans varumärke är så pass skadat att det inte kan förbättras.

Han var kommunikationschef. Borde inte han om någon ha insett konsekvenserna av det han gjorde?
– Det finns ett talesätt som säger att man inte sätta bocken till trädgårdsmästaren. Det är ofattbart att en människa som kan kommunikation kan sänka sig till den typen av brott.

Hur ska Röda Korset fortsätta att återhämta sig från skandalen?
– De måste långsamt återuppbygga sitt varumärke som befinner sig uppförsbacke. Det tar tid. Det finns ingen quick fix. Men det handlar om att de måste visa att de är med överallt där folk har det svårt. Att de visar att pengarna kommer fram till de behövande. Men Bengt Westerberg är fortsatt ett sänke för organisationen.  

Hur har de skött sig tycker du?
– Ganska bra. De har hållit en låg profil och har koncentrerat sig på hjälpinsatser som är det enda sättet att få tillbaka förtroendet. Hela historien handlar om att folk har försett dem med sina skrynkliga 20-lappar bara för att en dotter sedan har bränt dem på kläder och lyxprylar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Paul Ronge

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.