Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

PC Magazine läggs ner

Publicerad: 21 november 2008, 07:22

IT-mediernas flaggskepp PC Magazine stänger av tryckpressarna. Januarinumret är det sista som kommer ut. Trots att papperstidningen är lönsam.


Pappersutgåvan läggs ner, i stället satsas det på sajten pcmag.com.

Amerikanska PC Magazine startade 1982 och har varit en succé sedan dess. En varannanveckastidning med full koll på datorvärlden och som under högkonjunkturer varit så annonstung att den mer liknat en telefonkatalog.

I dag har PC Magazine en upplaga på 700 000 och är lönsam.

Då lägger förlaget Ziff Davis Media ned pappersutgåvan. Sista numret kommer ut i januari.

I stället satsar Ziff Davis på tidningens webbsajt pcmag.com. Tillsammans med systersajterna ExtremeTech, Good Clean Tech, Gearlog, DL.TV, Appscout och Cranky Geeks står de digitala medierna 80 procent av vinsten och 70 procent av intäkterna.

– Det skiljer oss från många andra. Vi har styrka att göra den här förändringen, säger Jason Young, vd på Ziff Davis, till Folio Magazine.

Pcmag.com plus systersajter har i snitt 7 miljoner unika besökare per månad. Det är tio gånger fler än papperstidningen som tappat nästan 9 procent i upplaga under året och minskat antalet annonssidor med 25 procent.

För en knapp månad sedan meddelade Bostontidningen Christian Science Monitor att man lägger ned sin dagstidning för att satsa på sin sajt och en ny veckotidning. Men det beslutet grundades på ekonomisk kris för tidningen.

När Jason Young på Ziff Davis får frågan om han tror att papperstidningen ågon gång kommer att göra comeback säger han "That horse has left the barn in the tech category."

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.