tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Peak Performance återkrävs på miljonstöd

Publicerad: 30 september 2022, 11:30

Peak Performance-butik i Umeå.

Foto: Oxiq / Wikimedia Commons

11 331 578 kronor, eller 11,3 miljoner kronor. Så mycket kräver Tillväxtverket att Peak Performance ska betala tillbaka, då man inte anser att bolaget visat ett behov av stödpengarna.

Ämnen i artikeln:

NyheterPeak PerformanceTillväxtverket

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Totalt fick klädföretaget 15,5 miljoner kronor i korttidsstöd under 2020, skriver nyhetsbyrån Siren. Men Tillväxtverket menar på att bolaget inte påvisar ett tydligt trendbrott i sina siffror, och därför inte kan anses ha drabbats lika hårt av pandemin som man i början trott. Därför blir bolaget återbetalningsskyldiga och Tillväxtverket vill ha tillbaka 11,3 miljoner kronor.

Dessutom har ny personal anställts i samma butiker som permitterat andra medarbetare. I beslutet skriver Tillväxtverket: ”Ett bolag som anställer ny personal till vakanta poster och även ersättningsrekryterar för personal till arbetsuppgifter som permitterad personal kan göra, kan inte anses vara i riskzonen för stora uppsägningar.”

Peak Performance å sin sida menar att man måste ta hänsyn hela koncernens ekonomi. De är en del av finska Amer, där bland andra Salomon och Atomic också ingår. Man menar också att en ny verksamhetsmodell, som infördes 2019, har påverkat siffrorna.

Beslutet kan komma att överklagas till förvaltningsrätten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev