Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Per Nilsson

Publicerad: 19 februari 2008, 16:06

Men hallå Per Nilsson, chefredaktör för modemagasinet King. I bildtexten till artikeln om Sean Penn, i senaste numret av tidningen, skriver ni att han syns på bilden med en rumänsk reporter. Skämt eller misstag?


Per Nilsson. Foto: King

– Skämt, definitivt ett skämt. Modebranschen är alldeles för full av människor som inte kan stava till humor. Mode måste få ha humor.

Varför valde ni just den här bilden på Madonna?
– Den här bilden var väldigt träffade. Den ser inte direkt ut att vara från glamourens New York. Humor är ett genomgående tema i tidningen, där det hör hemma. Man måste ha distans till ämnet och humor för att göra ett bra jobb.

Hur ofta gömmer ni humor i tidningen?
– Ofta, men exakt var säger jag inte. Det får man hitta själv. Men det är kul att du ringer. Vi har haft en del läsare som hört av sig om just det här och påpekat ”felet”.

Hur går det annars?
– Det går bra. Allt rullar på för oss. Både vad det gäller det viktiga benet annonser och prenumerationsintäkter. Målgruppen gillar det vi gör och vi kan jobba med precis de modeller och stilister som vi vill. Nu har vi till exempel precis gjort ett jobb med den danska modellen Eddie Klint som annars är väldigt restriktiv med att ta jobb.

Ni har i varje nummer med ”5 tjejfavoriter”, varför?
– Dels för att vi har 20 procent kvinnliga läsare och dels för att inspirera männen att uppvakta kvinnor i sin närhet.

Vad händer framöver?
– Vi ska fortsätta att inspirera och göra det med en aktuell vinkel.

Vad är målet 2008?
– Samma mål som funnits sedan starten, att bli den självklara modekällan för män. Vi kommer närmare det hela tiden men det finns fortfarande en hel del som inte hittat till tidningen eller webben än.

King ökade från januari 2008 utgivningen från tio nummer per år till tolv.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.