Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Per T Ohlsson till attack mot Arbetsmiljöinspektionen

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Arbetsmiljöinspektionen är partisk och dess rapport är ett hot mot tryckfrihetsförordningen. Den salvan avfyrar Sydsvenskans sjukskrivna chefredaktör Per T Ohlsson i en ledare i tidningen idag. (UPPDATERAD)


Sydsvenskans politiska chefredaktör Per T Ohlsson har varit sjukskriven de två senaste månaderna för högt blodtryck. Efter sjukskrivningen har sedan facket klagat på den psykosociala arbetsmiljön på ledarredaktionen. Bland annat har Per T Ohlssons tuffa ledarstil ifrågasatts.För att komma till rätta med konflikten har Sydsvenskans företagsledning att kalla in Arbetsmiljöinspektionen. Domen kom i veckan. Bland annat uppmanas Sydsvenskan att ta in extern kompetens i konflikthantering.Nu går Per T Ohlsson till attack mot domen, trots att han är sjukskriven till början av nästa år. Han kallar att inspektionens rappport för partisk och intellektuellt undermånlig. Dessutom står åtgärderna som föreslås i domen i konflikt med Tryckfrihetsförordningen:"Arbetsmiljöinspektionen irrar omkring i omedelbar närhet av dessa förbjudna marker. Det kan bli ett farligt prejudikat. Inspektionen antyder t ex att det är ett problem att illa skrivna texter och felaktiga uppgifter korrigeras av arbetsledningen, eftersom det kan resultera i "känslor av förolämpning". Nästa steg är måhända att myndigheten föreskriver exakt vilken typ av felaktigheter som bör accepteras och anger exakt vilka kunskapskrav som är rimliga. Och varför inte fortsätta med direktiv om lämpliga åsikter.", skriver Per T Ohlsson.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.