Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Perfect Days "normbrytande" modellagentur lagd på is

Publicerad: 25 mars 2019, 12:21

Amanda Schulman och Hanna Widell.

Perfect Days modellagentur Lily & Jack lanserades i början av 2017 och skulle bryta modellbranschens snäva ideal. Sedan dess har det varit tyst kring satsningen. Nu kan Resumé berätta att agenturen tillsvidare är lagd på is.


Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliDaisy GraceAmanda SchulmanHannah WidellHannah & AmandaPerfect Day

Det var i februari 2017 som Perfect Day lanserade den "normbrytande" modellagenturen Lily & Jack, med syfte att erbjuda ett alternativ till modellbranschens snäva ideal genom att representera ett bredare spektrum av former och etniciteter.

Idén uppstod enligt Perfect Day från att Amanda Schulman och Hannah Widell själva haft svårigheter med att boka modeller i större storlekar till sitt modevarumärke Daisy Grace.

Enligt agenturchefen Michaela Hamilton fanns en "stor efterfrågan" från designers, modetitlar och stylister. En av de som var med i Lily & Jacks modellstall från start var kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow, och Perfect Day sade vid tillfället att de aktivt skulle jobba med att värva nya modeller som breddar utbudet.

LÄS MER: "Tidigare anställda vittnar om mobbnings- och tystnadskultur på Perfect Day"

Lanseringen av Lily & Jack fick stor uppmärksamhet i medierna, men sedan dess har det varit tyst kring satsningen. Lily & Jacks Instagramkonto har inte uppdaterats sedan september 2017, och sajten ligger nere. Dessutom lämnade Michaela Hamilton Perfect Day våren 2018 för att istället gå till Borg & Owilli.

Resumé har varit i kontakt med Perfect Days pr-chef Pontus Formgren, som i början av mars sade till Resumé att Perfect Day just nu jobbar med en affär kopplad till modellagenturen som de inom några dagar kunde berätta mer om. Perfect Day har dock inte återkommit i saken. Enligt bolaget kan man i dagsläget inte vidare kommentera hur Lily & Jacks framtid ser ut.

LÄS MER: "15 personer har sagts upp – så ser planen framåt ut för Daisy Grace"

"Vi har äntligen landat i ett beslut som vi tror kommer att få Lily & Jack att florera på nytt, vilket känns väldigt roligt för oss", skrev Pontus Formgren bland annat i ett mail till Resumé i början av mars.

"Gällande hemsidan så förstår jag varför ni blev nyfikna - den ligger nere på grund av en teknisk ombyggnation. Och i och med den kommande verksamhetsförändringen har det inte legat i vårt intresse att skynda på eller lägga resurser på plattformen", fortsatte han.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.