Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Perfect Fools började jobba med Dominos i höstas – nu vill ägarna sälja den svenska verksamheten

Publicerad: 17 oktober 2019, 12:00

(UPPDATERAD) Brittiska Dominos hade planer på att öppna 100 restauranger i Sverige. Nu stoppas satsningen och ägarbolaget letar köpare för de svenska restaurangerna. Det försätter Perfect Fools i osäkerhet som fick beskedet via ett pressmeddelande under torsdagen.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsDominos

Dominos har haft verksamhet i Sverige, Norge, Island, Tyskland och Schweiz. Nyhetsbyrån Reuters rapporterade från bolagets delårsrapport att varumärket nu väljer att lägga den internationella satsningen på is och att man nu letar efter köpare som kan ta över verksamheterna på de lokala marknaderna.

I Sverige, där man öppnade sina första resturanger för tvä år sedan, steg försäljningen med 25 procent i lokal valuta, men tar man bort försäljningen i de nyöppnade butikerna handlar det om mer beskedliga en procent.

I en intervju med Dagens Media från i januari 2018 sade den dåvarande Sverige-vd:n Mats Åstrand att planen var att öppna 100 restauranger i landet. Men av de sex planerade öppningarna öppnades enbart tre under andra halvåret 2018.

Perfect Fools började jobba för Dominos i september och blev informerade om att förändringarna när pressmeddelandet kom under dagen från den svenska ledningen.

– Det kom som en överraskning, säger byråns vd Ann Ystén.

Nästa steg för pizzakedjan Domino's Group blir att leta efter nya ägare för den svenska verksamheten. Enligt Perfect Fools kommer arbetet pågå som planerat tills vidare information kommer. Hon väljer att inte kommentera saken vidare.

– Det är ingen av våra större kunder, men det är ett väldigt spännande varumärke, avslutar Ann Ystén.

I Sverige har Dominos haft restauranger i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg.

UPPDATERING: I en första version av artikeln  uppgav Resumé att Dominos stänger ned sina resturanger i Sverige. Dominos vill förtydliga att driften av restaurangerna fortsätter som planerat under processen med att leta nya köpare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsDominos

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.