Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Persbrandt backar Bajens kampanj

Publicerad: 16 september 2016, 07:30

Hammarby samlar in pengar mot mobbning - och Mikael Persbrandt hakar på.


Hammarby har startat en insamling mot mobbning efter ett uppmärksammat fall med en ung kille som råkat ut för mobbning. Det var en enskild supporter som tog initiativet och därefter ställde sig hela klubben bakom det.

Det hela har mynnat ut i kampanjen #HammarbyMotMobbning. För varje biljett som säljs till matchen mot Häcken den 22 september skänker klubben 5 kronor till organisationen Friends.

I ett pressmeddelande från i onsdags framgår att 17 912 biljetter har sålts till matchen, vilket innebär att omkring 90 000 kronor har samlats in. Men klubben vill ha minst 30 000 åskådare.

Nu har även skådespelaren Mikael Persbrandt hakat på. I ett videoklipp som han lade upp på sin Facebook-kanal under torsdagen stöttar han kampanjen. I videon som i skrivande stund har fått knappt 200 000 visningar berättar Persbrandt att han hejar på bajen, även om han inte är någon fanatiker.

- Jag försöker ta ställning emellanåt. Det här är ett uppror mot mobbning som Hammarby gör, säger Persbrandt bland annat i videon.

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.