Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Petronella Panérus: ”I sommar är jag en vecka i kloster”

Publicerad: 23 juli 2020, 11:30

Petronella Panérus beundrar vyerna i Italien, spenderar en vecka i kloster och förbereder sig på att lämna över vd-rollen på Åkestam Holst. Här är hennes sommar.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusSommar

Vad gör du i sommar?
– Italien med min dotter där hon rider och jag sitter under ett träd och tittar på vyerna. En vecka i kloster och sedan slappa för hela slanten.

Vad läser du?
– Upplysning nu: Ett manifest för förnuft, vetenskap och humanism. Efter den ska jag läsa om Dumskallarnas sammansvärjning. Absolut briljant. 

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
– 10-dagars Vipassana-meditation. Behöver inte åka längre än till Ödeshög. 

Något smultronställe du vill tipsa om?
– Klitterhus utanför Ängelholm eller varför inte Hellasgården.

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
– Jag tror och hoppas att den här perioden har lärt oss alla att ta mindre för givet och att allt för mycket detaljplanering och styrning oftast ändå inte är till så mycket nytta. Baserat på grundade värderingar är det viktigt att kunna improvisera och förändras när det krävs.   

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
– Eftersom det är branschtidningen som frågar så måste jag svara Guldägget. Inte bara för att byrån lyckades dominera för tredje eller fjärde året i rad, utan ännu mer för att vi lyckades ordna ett Corona-säkert kalas utomhus på Skeppsholmen. Att få träffa jobbarkompisarna efter så många veckor och få fira tillsammans, om än på säkert avstånd, var fantastiskt!  

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
– Jag tror väl som alla andra, att krisen har påskyndat digitaliseringen. Vi lär oss jobba på nya sätt samtidigt som vi också på djupet förstår att mänsklig interaktion och fysisk närvaro trots allt överträffar allt.

Vad är din målsättning inför hösten?
– Jag ska göra allt för att lämna över vd-posten till Johan Östlund på ett så bra sätt som möjligt, precis som jag en gång fick ta över från en företrädare som gjorde ALLT för att underlätta för mig. 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusSommar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.