Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Petronella Panérus parerade en uppväxt i kaos: ”Det hade lika gärna kunnat gå åt helvete”

Publicerad: 26 juli 2017, 07:17

Petronella Panérus, vd på Åkestam Holst. I hängmattan med Resumé berättar hon om hur man bygger en bra byråkultur, varför hon är rädd för journalister och hur det var att växa upp med en bipolär mamma.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusSpotifyI hängmattan med ResuméBeppo Ljudproduktion

I dag är Petronella Panérus vd för en av Sveriges största reklambyråer, med över 80 anställda. Men det hade kunnat gå helt annorlunda. Som Petronella Panérus själv uttrycker det.

– Jag föddes in i kaos. I samband med att jag föddes fick min mamma ett brev från sin pappa Åke, alltså min morfar, där han förklarade varför hon inte kunde få tillbaka sitt flicknamn nu när hon hade fött en bastard. Bastard för att jag var född utanför äktenskapet och för mitt icke-nordiska utseende.

Petronella Panérus växte upp med en bipolär mamma i en av de fattigaste stadsdelarna i Västerås.

– Jag umgicks med ett gäng på tolv personer. Två av dem lever ett så kallat normalt liv i dag. Någon tog livet av sig, andra sitter på Kumla och några är tunga missbrukare. Nu sitter jag här, vd för Åkestam Holst. Men det ska sägas att det lika gärna hade kunnat gå åt helvete för mig också.

Dessutom pratar Petronella Panérus om när hennes mamma hjälpte en vietnamesisk man utan ben att få en cykel, sina största förebilder och att hon hamnade i reklambranschen tack vare en vepa på Stureplan.

Lyssna på Petronella Panérus berättelse, varvat med hennes utvalda låtar, direkt på Spotify.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent är Yasmine Winberg. Ansvarig utgivare är Johan Såthe.

På Soundcloud kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" på iTunes.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.