Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Petter: Café körde truck över King!

Publicerad: 26 maj 2011, 08:54

Café med Petter på omslaget pulvriserade konkurrenten Kings Carl Philip-nummer.
Det säger rapstjärnan själv.
– Jag avslöjar aldrig mina källor, men låt säga att rykten på stan skvallrar om att Cafe körde truck över King, säger Petter till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

KingCaféPrins Carl Philip

Café-numret med Petter krossade Kings nummer med prinsen, enligt Petter.

Manstidningssegmentet är tufft och Café och King är riktiga rivaler.

Tidningarna spände musklerna i sina senaste nummer med Petter respektive prins Carl Philip på omslagen.

Petter skrev i går i sin blogg att han fått höra att Café mosade King försäljningsmässigt. 

– Nu finns Jan Gradvalls intervju med mig som publicerades i senaste numret av Cafe även online på Gradvall.se! Att jag nu fått höra att vi krossade konkurrenten som hade en prins på omslaget gör det hela ännu bättre! skrev Petter i sin blogg.

Hur känns det att det sålde så bra att konkurrenten King mosades, enligt dina källor?
– Kul och jag är glad för Cafes skull så att dom inte blev besvikna att ha den gamle snedtandade rapparen på omslaget! säger Petter till Resume.se.

Hur nöjd är du med Jan Gradvalls intervju med dig?
– Jan Gradvall är en top dog, head honcho, kapten och original chiefrocka inom sin gren och det var en dröm att få jobba med honom. Jag vet att han kan leverera som få så det var ett rent nöje att få sjunga ut om privatlivet inför honom.

Vad har du fått för reaktioner på intervjun?
– Otroligt mycket mejl, Twitter och Facebook samt bloggen, bara enormt positivt. Vilket är kul för då fanns det en riktigt bra mening med det hela. Det finns ju trots allt ett viktigt budskap för mig när jag väljer att öppna mig på det sättet.

Jens Stenberg, chefredaktär på Café:
– Haha, jag ska inte säga emot Petter, han brukar vara en övertygande person med fog för det han säger.

Hur mycket sålde ni då?
– Vi särredovisar aldrig enskilda nummer, och jag kan därför inte berätta exakt vad numret sålde. Däremot kan jag bekräfta att det verkar ha gått starkt i butik, bättre än vi vågat hoppas givet konkurrensen den månaden, och våra prognoser säger Café var periodens klara lösnummervinnare. Säkerligen till stor del på grund av just den extremt uppmärksammade och citerade intervjun av Jan Gradvall där Petter berättade om sin adhd.

– Den började leva sitt eget liv på nätet och jag ser fortfarande tweets där personer uppmanar varandra aktivt att köpa numret på grund av den intervjun. Jättekul att långläsningen i Café, som utöver modebevakningen för män är det läsarna gillar mest i tidningen, också kan vara en kommersiell trigger i butik.

Per Nilsson, chefredaktör för King, slår tillbaka och menar att Café inte alls sålde bättre.

Vad säger du om Petters uttalanden?
– Ha, ha! Episoden när Petter försöker väcka Christer Sandelin i fyrans tittarsuccé i höstas var underhållning på riktigt hög nivå men Petters senaste citat är ändå så mycket bättre. Petter har omöjligt koll på våra försäljningssiffror. Och dessutom; “truck” menar han inte “Skoda”?

Hur bra sålde ert Carl Philip-nummer? Hur var differensen gentemot Café?
– Riktigt bra tack, långt över budget. Hur stor skillnaden var mot Café har jag ingen aning om eftersom de kommunicerar sina lösnummersiffror för enstaka nummer lika lite som vi gör – nämligen aldrig. Jag hoppas att de sålde minst lika bra som vi gjorde.

Café hade en upplaga 2010 på 29 500 exemplar, enligt TS. Kings upplaga var 24 800 exemplar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

KingCaféPrins Carl Philip

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.