Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pihlblad och Schenström slipper åtal

Publicerad: 6 december 2007, 11:47

Förundersökningarna läggs ned mot Anders Pihlblad och Ulrica Schenström. Det har överåklagare Christer van der Kwast beslutat.


TV4-reportern Anders Pihlblad och före detta statssekreterare Ulrica Schenström slipper åtal. I dag lade överåklagare Christer van der Kwast ned förundersökningen om misstänkt mutbrott, skriver TT. Anledningen till att åtalet läggs ned är att de bådas historier om varför de träffades innehåller motstridiga uppgifter, därför kan van der Kwast inte avgöra om träffen var yrkesrelaterad eller privat.

– De har helt olika uppfattningar om varför de träffades och vad innehållet i det där mötet var. Och då kan jag inte bevisa det jag måste kunna bevisa, nämligen att det finns ett tjänstesamband i det här, säger överåklagaren.

– Jätteskönt, tycker vi på TV4. Vi har hela tiden tyckt att van der Kwast varit ute i ogjort väder eftersom det är ett normalt sätt att umgås på när man träffas på krogen, säger kanalens kommunikationsdirektör Cecilia Giertta till TT.

Vad de två sagt om varför de träffats är sekretessbelagt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.