Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Platina-vinnaren Jesper Kouthoofd går in i Pen Store

Publicerad: 12 augusti 2019, 11:23

Acne-grundaren Jesper Kouthoofd, vd på techbolaget Teenage Engineering går in som delägare i företaget Pen Store och är med i den nuvarande investeringsrundan.


E-handlaren Pen Store, med fysiska butiker i Stockholm, säljer pennor, papper och kontorsmaterial. I den pågående finansieringsrundan har bolaget bland annat tagit in kapital från Jesper Kouthoofd som har en lång bakgrund inom kommunikationsvärlden.

Han gjorde sig ett namn på Paradiset under första halvan av 1990-talet med omtalade filmer för bland annat Norrlands Guld innan han grundade Acne 1996 något som för honom själv innebar ett farväl till reklambranschen. 2017 valdes han in i Platinakademien med följande motivering:

"Han förstorar vårt yrke som reklamkreatör och vidgar betydelsen a vad vi alla kan uträtta med kommunikation."

Bolaget bakom Pen Store, G Group AB, omsatte 35 miljoner kronor under det senaste redovisade bokslutet som sträcker sig fram till april 2018 och gjorde en rörelseförlust på -627 TKR (EBIT). Enligt ett pressmeddelande har bolaget under det senaste året ökat omsättninge till 47,5 MKR.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.