Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pocketförlaget ger ut skiva

Publicerad: 25 juli 2008, 08:38

Här presenterar Resumé aktuella kampanjer. Vill du tipsa om en kampanj klicka här. Vill du kommentera kampanjerna gör det längst ner på sidan.


Pocketförlaget ger ut skiva

Artisten Martin Svenssons debutbok   ”Hej! Mitt namn var Elton Persson!” har släppts på pocket. För att få igång försäljningen ger Pocketförlaget bort en skiva med tidigare outgivna låtar i en del av böckerna.

 Liksom tidigare väljer Pocketförlaget att samarbeta med en extern part i marknadsföringen.
   – Vi försöker koppla ihop kampanjerna med ett köpställe. I det här fallet är det Bokia. I 3 500 exemplar har vi valt att lägga med en cd-skiva med tidigare outgivna låtar och de böckerna går bara att köpa på Bokia. Boken finns dock på alla ställen där man vanligtvis kan köpa pocket, säger Louise Bäckelin , vd på Pocketförlaget.

 Boken kommer att marknadsföras med butiksmaterial, affischer i butikerna samt via pressen. Bland annat lyckades Pocketförlaget få med Martin Svensson på Nyhetsmorgon på TV4 där han kommer att spela låtarna.

Var det er idé eller deras?
– Det var vår idé. Jag ringde dem och undrade om de ville intervjua honom men då visade det sig att han redan var med i programmet när hans bok kom ut som inbunden. Då kom förslaget upp att han kunde vara med och spela låtarna istället, viket passade perfekt.

 Förlaget har också spelat in en kort film med Svensson som finns lagts upp på deras hemsida samt på Youtube. Det projektet har de även gjort med tidigare författare.

 Pocketförlaget samarbetar inte med en fast reklambyrå. Kampanjen med Martin Svensson är framtagen inhouse.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.