Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Politikerduo till kamp mot missbruk

Publicerad: 25 juni 2015, 07:17

Tomas Rudin (S) och Kristina Axén Olin (M).

Foto: Andreas Elgstrand.

Två toppolitiker som avgått efter alkoholproblem engagerar sig nu mot missbruksproblem. Målgruppen är främst politiker och andra ledare.


– Missbruk finns i hela samhället. Men enligt vår erfarenhet är problemen överrepresenterade i politiken, säger Kristina Axén Olin, M.
Hon ska, tillsammans med tidigare politikern Tomas Rudin, S, dra igång en seminarieserie om alkohol- och drogmissbruk.
– Vi vill använda våra egna katastrofer och erfarenheter till att hjälpa andra, säger Tomas Rudin.
Våren 2008 lämnade Kristina Axén Olin uppdraget som finansborgarråd i Stockholm bland annat på grund av alkoholproblem. 2014 var det oppositionsborgarrådet Tomas Rudins tur. Den offentliga kraschen började med att han i februari i fjol greps på Systembolaget i Farsta i södra Stockholm efter att ha stulit en flaska whiskey. Tomas Rudin sjukskrev sig för sina alkoholproblem och genomgick behandling.
Nu håller de båda på att tillsammans starta företaget och seminarieserien ”När livet står på topp.
–Vi hoppas kunna hjälpa folk att reflektera över sina eventuella alkoholproblem. Det är väldigt mycket hysch hysch kring detta i Sverige. Att ha alkoholproblem är så tabu- och skambelagt, säger Tomas Rudin.
– Vi tror dessutom det är bra att det är en röd och en blå som åker ut och pratar. I de slutna partisystemen är det ofta väldigt känsligt att ta upp frågor om personliga tillkortakommanden, sjukdomstillstånd och liknande.

En längre version av artikeln finns i tidningen Resumé.

Fakta: Tomas Rudin
Gör:
Pa-konsult Prime
Bakgrund: Har bland annat varit sekreterare i Stockholms Arbetarekommun, borgarråd i Stockholm, informations- och presschef LO samt vice ordförande i Familjebostäder och i Sveriges Radios styrelse.

Fakta: Kristina Axén Olin
Gör:
Styrelseproffs
Bakgrund: Har bland annat varit musiklärare, biträdande rektor, finansborgarråd i Stockholm och Moderaternas andra vice ordförande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.