Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Polskt lyft för Dagens Medicin

Publicerad: 4 maj 2010, 13:17

Dagens Medicin har gjorts om – av den polske tidningsdesignern Jacek Utko. –  Det har varit väldigt inspirerande att arbeta med en formgivare som inte jobbat i Sverige tidigare, säger Dagens Medicins chefredaktör Mikael Nestius.


Ämnen i artikeln:

Dagens MedicinMikael Nestius

FörstoraNya Dagens Medicin. På bilden (morgondagens etta) är en nyhet borttagen i högerspalten eftersom den inte får avslöjas förrän i morgon.Nya Dagens Medicin. På bilden (morgondagens etta) är en nyhet borttagen i högerspalten eftersom den inte får avslöjas förrän i morgon.

Gamla Dagens Medicin.

Jacek Utko har vunnit priser för omgörningar av polska Puls Biznesu ( 2004) och estniska Äripäev (2007).

Nu har han, tillsammans med redaktionen, gjort om Dagens Medicin – första numret med den nya formen kommer ut i morgon.

Mikael Nestius ville mordernisera logotypen och formen, och han är mycket nöjd med resultatet.

Nestius meddelar att även innehållet förändras något – bland annat ska tidningen lägga mer krut på ”bärande nyhetsartiklar” och utöka det medicinska materialet.

– Vi ska självklart fortsätta vara den ledande oberoende nyhetstidningen för dem som arbetar i sjukvården, vi ska ha de bästa analyserna både vad det gäller hur sjukvården bedrivs och när det gäller hur nya medicinska framsteg påverkar den. Vi ska också vara snabbast med de viktigaste medicinska nyheterna, säger Mikael Nestius i ett pressmeddelande.

Dagens Medicin har en upplaga på 18 100 exemplar och har 128 000 läsare enligt Orvesto Konsument helår 2009.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.