Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pontus Edgren blir ny vd på Jarowskij

Publicerad: 23 februari 2009, 12:53

Pontus Edgren tar över vd-stolen på Jarowskij när Johannes Jensen blir chef för  Zodiak Televisions nordiska verksamhet, skriver bolaget i ett pressutskick.


Ämnen i artikeln:

Patrick SvenskJarowskijPontus Edgren

Johannes Jensen kliver uppåt i koncernen.

Pontus Edgren har senaste året haft ansvaret för bolagets satsning på humorproduktioner.  
Men han sedan också sysslat med affärsutveckling med uppdrag i ledningsgruppen för Jarowskij.

Edgren har också bakgrund som managementkonsult på McKinsey & Co och har även arbetat som marknadschef på Finanstidningen/MTG.
– Vår satsning på humor har gjort att vi är det största bolaget i den genren i Sverige och troligen även i hela Norden. Pontus Edgren ska öka trycket i utveckling och försäljning ytterligare, säger Johannes Jensen, avgående vd för Jarowskij i en presskommentar.

Jarowskij producerar  bland annat Roomservice, och Parlamentet,  Wild Kids och Fråga Olle och  kommer under 2009 att bland annat producera "Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show! och  "Solsidan", en ny dramakomedi i TV4 med  Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg och Josephine Bornebusch i huvudrollerna.

Pontus Edgren:
–  Vi ser flera möjligheter att fortsätta utvecklas framöver, genom att i ännu högre grad utnyttja Zodiakkoncernens växande katalog av internationella format, säger han.

Hur ser  läget ut för nya format med tanke på recessionen?
– Vi är just nu inne i en pitchperiod och har ännu märkt något. Men vissa kanaler har börjat tala om bantade programbudgetar. Jag tolkar det som att vi antingen tar  marknadsandelar eller så har vi helt enkelt ännu inte drabbats, säger  Pontus Edgren till Resume.se

Johannes Jensens ska i framtiden koordinera utveckling och försäljning för Zodiak i Norden och även bland annat exportera Zodiaks format.

– Vi får ett mycket slagkraftigt team i Norden som kommer att ge våra kunder ännu bättre resultat för pengarna och Zodiak en större marknadsandel, säger Patrick Svensk, koncernchef för Zodiak Television, i en kommentar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.